ponedjeljak, 30. siječnja 2012.

Bolesti Zlatne ribe, uzroci, liječenje i prevencija


Ako čuvate vaše zlatne ribice u uređenom akvariju, dobro ih hranite, i spriječavate stresnih čimbenika, onda očekujemo da vaši ljubimci živje do svojeg punog životnog vijeka od 15-20 godina. No, budući da imate i drugog posla osim održavanja akvarija ribica, nije neobično da zaboravite provjerit neke parametre kao što su elektroliti akvarija, temperatura, pH, itd. Na taj način najviše se bolesti uvlače i napada vaše akvarijskie ribe. Zbog toga, morate znati barem osnovne bolesti riba, uzroke, liječenje i prevenciju.

Ich ili Ick bolest Zlatne ribice


Ich ili ick ribica bolest karakterizira pojava bijele mrlje na ljuski ribice, peraje, škrge. Ako se ne liječi, ona može ubiti sve ribe u akvariju. Ich je uzrokovana stresom, promjenom temperatura, i pogrešno rukovanje s ribicama. Neke pretjerano osjetljive vrste ribica čak i razvijaju ich zbog stresa nakon što su prebačene u novi spremnik.

Dodavanje soli za akavrij i anti-parazitske lijekove za vodu bi trebao izliječiti ribica ich bolesti. Da biste spriječili bolesti iz prikazanog, osigurati da vodni parametri su točni i da su ribe bez stresa.





Zatvor


Iako je opstipacija više fiziološko stanje nego bolest, te je uključen u popis zbog utjecaja na ribice. Zatvor, koji pokazuje kako izmet prateći iza ribica, mogu naglasiti ribe koje uzrokuju druge bolesti.

Zatvor je uzrokovana nedostatkom raznolikost i previše škroba u prehrani. Dakle lijek, treba dati više raznolikosti, dajući vaše ribi sjeckani špinat, grašak. 1 zrno soli Epsom bi trebalo biti dovoljno da vodi brigu o zatvoru vaših ribica.










Nema komentara:

Objavi komentar